Waar Sport en gezelligheid samenkomen..........
Home
Vereniging
Opleidingen
Agenda
Nieuwsbrief
Introductieduik
Leden
Foto's
Filmpjes
Duiknieuws
Links
Contact webbeheer
Wie zijn wij?
Onderwatersportvereniging ASCON is een duikvereniging in Monster die al bestaat sinds 1981 . Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond ( N.O.B.) en tellen ongeveer 60 We zijn een echte gezelligheidsvereniging en houden ons bezig met duiken en duikopleidingen, op niet - commerciŽle basis. De leeftijd van de leden ligt tussen de 13 en 70 jaar , waarvan de meeste tussen de 25 en 45 jaar oud zijn.Onze leden komen uit het Westland , Hoek van Holland en Den Haag.

Wat doen wij?
Elke vrijdagavond maken wij gebruik van zwembad "De Boetzelaer" voor onze trainingen. Van 21.15 tot 22.15 uur geven we een snorkeltraining. Dit is voornamelijk conditietraining. Eens in de twee maanden is er een persluchttraining voor duikers die al in het bezit zijn van een duikbrevet. Na de training (vanaf 22.15 uur ) is er mogelijkheid om in het clubhuis in gebouw "De Madelief " nog even gezellig bij te praten en eventueel afspraken met elkaar te maken voor de buitenduiken.

Waar duiken we ?
In het duikseizoen organiseren we oefenduiken en recreatieduiken. De oefenduiken zijn meestal in het Oostvoornse Meer en de recreatieduiken meestal in de Grevelingen of de Oosterschelde. Natuurlijk worden er ook bijzondere duiken gepland , zoals bijvoorbeeld een heel weekend bootduiken op de Grevelingen of wrakduiken op de Noordzee, het schoon duiken van een locale recreatieplas, ijsduiken en een modelbouwboot bergen (klik hier voor het verslag). En wat dacht je van een duikvakantie in Spanje of Egypte ?

Wat doen we naast het duiken ?
Daarnaast zijn we in voor allerlei leuke activiteiten. We zijn wel eens wezen karten, paintballen en bourgondisch wezen eten. En wat te denken van slootsnorkelen , het bedwingen van een klimwand , een cursus ''overleven op zee'' of een lekkere BBQ ? Je ziet het, het hoeft niet altijd wat met duiken te maken te hebben.

Kom gerust eens langs op vrijdagavond ( en neem je zwemspullen mee ). Je mag 2 x gratis meetrainen voordat je beslist of je lid wilt worden. Tot ziens op vrijdagavond 21.00 uur in:
Zwembad "De Boetzelaer"
Madeweg 36
2681 PM Monster
0174 286610

klik hier om het aanmeldformulier te downloaden, vul de gegevens in die gevraagd worden en lever het formulier in bij het Secretariaat van ASCON.