Waar Sport en gezelligheid samenkomen..........
Home
Vereniging
Opleidingen
Agenda
Nieuwsbrief
Introductieduik
Leden
Foto's
Filmpjes
Duiknieuws
Links
Contact webbeheer

Duikverslag van Patrick
Op 20-8-3016 gingen we naar Westerhoven(Nederland) en naar Mol(België) om op 1 dag 2 duiken te maken. De duikers die mee gingen waren: Jordy, Tommy, Henk, Emmy, Tanja, Daniel & Patrick. eerste stop dus Westerhoven is bij Eindhoven op het terrein van center parcs.

buddyparen duik: Henk, Jordy, Emmy; Tommy&Tanja; Daniel, Patrick Daniel & Patrick hebben een karper van XXL formaat gezien maar even daarvoor lag er tussen de takkenmatten een meerval van rond de 1.70mtr (zie foto 1 en filmpje) dit was net achter het 2 de drijvende eiland. mdd 6,5mtr, dt 59min.

De 2de stop was in Mol hier is een beeldentuin onderwater hier zou een touw liggen dat je kan volgen zou kom je langs alle beelden. buddyparen duik 2: Tommy, Jordy; Emmy, Tanja; Daniel, Patrick Henk moest helaas terug ivm werk. Daniel&Patrick keken goed om zich meen maar er was geen geen touw dat naar de beelden moest leiden tegen, wel kwamen op een gegeven moment Tommy&Jordy (zie foto 2) voorbij, toen wij elkaar daar tegen kwamen, wel 1 beeld van een paard gezien en een mozaïek. Toen wij verder gingen nog een beeld van een zeemeermin gezien. mdd 6,5mtr, dt 27min


Duikverslag van Tommy
Op 20 augustus 2016 was het zover, we gingen naar de Kempervennen voor een ontmoeting van de Big Mama! Dit is een meerval van 2.40 meter. We verzamelden bij Jordy en was het even puzzelen hoe met zo min mogelijk auto’s richting Kempervennen gingen. Eenmaal aangekomen werd er een bolderkar gehaald en alle spullen werden erin gelegd. Vanaf de parkeerplaats was het ongeveer 10 minuten lopen. Onderweg werd er af en toe vreemd naar ons gekeken met de gedachte “Wat gaan die nou weer doen?”

Bij het duikcentrum begon het opbouwen van de sets en tussendoor kregen we nog een briefing. Er werd verteld waar je de meervallen kon vinden. Ze eten van alles en hebben de bijnaam “de zwemmende vuilnisbakken” gekregen. Ze schijnen duikers ook lekker te vinden…

Tanja en ik vormden een buddy paar en gingen als tweede het water in. Het was af en toe zoeken naar de weg, die was verteld tijdens de briefing. Toen we boven kwamen om via de oppervlakte naar het tweede drijvende eiland te snorkelen, kwamen we Emmy, Henk en Jordy tegen. Het bleek dat we een meerval gemist hadden en we zijn snel terug gegaan naar de bewuste plaats. Helaas bleek bij het afdalen Tanja last van haar oren te hebben en besloten we om de duik af te breken. Maar we komen zeker een keer terug om toch big mamma te spotten!


(foto 1)

(foto 2)